VERKIEZING GROENSTE POLITICUS

Op 21 maart 2018 kiezen we in Nederland een nieuwe gemeenteraad. Vlak daarvoor, op 11 maart, kiezen we de Groenste Politicus 2017. Natuurmonumenten organiseert deze verkiezing al weer voor de tiende keer!

Nomineer jouw groene held!
Welke politicus heeft zich met hart en ziel ingezet om de wereld een stuk groener te maken? Wie liet jouw groene hart een slag overslaan en verdient volgens jou beslist een kans op de titel van Groenste Politicus 2017? Is het een Kamerlid, minister of staatssecretaris, Europarlementariër, Gedeputeerde, Statenlid, wethouder, raadslid of waterschapsbestuurder? Alles mag.

Tot en met vrijdag 15 december kon je de politicus of bestuurder nomineren die zich in 2017 voor 100% heeft ingezet voor natuur en landschap.

Hoe werkt het?
Uit alle ingezonden nominaties stellen we een shortlist samen van zes mogelijke kanshebbers op de titel. We maken de namen begin februari bekend. De acties en successen van deze politici worden gewogen op vier belangrijke thema’s voor de natuur:

Natuur & Biodiversiteit     –     Landschap     –     Landbouw & Voedselvoorziening     –     Klimaat & Water

Vervolgens kan er door iedereen vanaf 3 februari op deze website op 1 van de 6 kandidaten gestemd worden.Uiteindelijk legt een deskundige jury de drie kandidaten met het hoogst aantal stemmen onder de loep en kiest onder weging van de thema’s de winnaar. Naast de inzet op deze thema’s neemt de jury ook in haar overwegingen mee hoe de genomineerden zich hebben ingezet voor participatie en het betrekken van bewoners en/of maatschappelijke organisaties.

Op zondagmorgen 11 maart 2018 wordt live in de radio-uitzending van het programma Vroege Vogels bekend gemaakt wie zich de Groenste Politicus van 2017 mag noemen.

 

Wie steekt zijn nek uit voor onze natuur?